Musepack Forums

Musepack Forums (https://forum.musepack.net/index.php)
-   MPC for UNIX (https://forum.musepack.net/forumdisplay.php?f=9)
-   -   seeking help with XMMSplugin and libmpcdec (https://forum.musepack.net/showthread.php?t=191)

th0th 24 May 2005 04:37 am

seeking help with XMMSplugin and libmpcdec
 
Hello MusePack folks..

This one has me going in circles. I went through the forum msgs without figuring it out, and any help would be appreciated. I compiled all of the following from source on slackware10.0:

taglib1.3.1
libid3-1.0
libmpcdec1.2
xmms-musepack1.2-RC1

I poke around and see the files below, restart xmms1.2.10 and nada. No error messages and no MPC options in the plugins tab..

Code:

ls -l  /usr/local/lib | grep libmpc
-rw-r--r--  1 root root  228918 2005-05-23 20:18 libmpcdec.a
-rwxr-xr-x  1 root root    806 2005-05-23 20:18 libmpcdec.la
lrwxrwxrwx  1 root root      18 2005-05-23 20:18 libmpcdec.so -> libmpcdec.so.3.0.0
lrwxrwxrwx  1 root root      18 2005-05-23 20:18 libmpcdec.so.3 -> libmpcdec.so.3.0.0
-rwxr-xr-x  1 root root  155666 2005-05-23 20:18 libmpcdec.so.3.0.0

Code:

ls -l /usr/lib/xmms/Input | grep libmpc
-rwxr-xr-x  1 root root  1461 2005-05-23 20:20 libmpc.la
-rwxr-xr-x  1 root root  65009 2005-05-23 20:20 libmpc.so

No error messages on compile and nothing in xmms. I should mention that I attempted to configure/make initially from a directory mounted via smbmount and that failed?! I then moved everything to /home and compiled everything above without issue.

Point me in the right direction? (Or hit me over the head)..

xmixahlx 24 May 2005 05:14 pm

are you sure you haven't mixed up /usr/local and /usr ?


later

th0th 24 May 2005 06:15 pm

xmms is showing this from shell:

Code:

/usr/lib/xmms/Input/libmpc.so: undefined symbol: _ZN6TagLib3APE4ItemC1ERKS1_
I did find Lefungus saying in another thread to compile libmusepack with the following, so I trust the same applies for libmpcdec, which I did:

Code:

./configure --prefix=/usr
Then make and make install as root. libmpcdec files are now in /usr/local/lib (as before) and /usr/lib, and likewise for /usr/local/include and /usr/include..

However, xmms throws the same undefined symbol from shell. Do I have to recompile the xmms plugin with the same prefix? Delete the /usr/local libraries?

Lefungus 25 May 2005 09:19 pm

It looks like taglib isn't properly installed as the symbol missing is from this library.

th0th 26 May 2005 01:47 am

i recompiled taglib1.3.1, and as before, no errors. everything shows up under /usr/local and xmms outputs the same error. do i need to recompile taglib with --prefix=/usr as well? what does that missing symbol do?

Lefungus 02 June 2005 07:25 pm

Try to install taglib with "configure --prefix=/usr"


All times are GMT. The time now is 03:38 am.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 2
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.