Musepack Forums

Musepack Forums (https://forum.musepack.net/index.php)
-   MPC for UNIX (https://forum.musepack.net/forumdisplay.php?f=9)
-   -   UTF8 tagging support? (https://forum.musepack.net/showthread.php?t=354)

ajaxas 12 April 2007 04:09 pm

UTF8 tagging support?
 
OpenSUSE 10.2
locale: en_US.UTF8
libc-2.5
gcc-4.1.2
mppenc SVN (current revision - 259)

Whether encoding with --unicode option or without, characters like umlauts and such ( ), though present in the filenames, are replaced by some weird combinations in the tags: turns into å, into ä and so on.
I only specify --quality and tag options along with --unicode.

Is it just me?

r2d 12 April 2007 04:50 pm

I had this issue too (see http://trac.musepack.net/trac/ticket/13) but had this solved using --unicode (on my branch, but I don't think something changed about unicode).
But my system still uses iso_8859-15 encoding. I'll see if I can reproduce your issue.

r2d 12 April 2007 05:20 pm

I just had a look to the code. It seems that you need to put --unicode before tags in the command line. Did you put it before or after the tags ?

ajaxas 13 April 2007 01:09 am

2r2d
Why, of course I always put it after tag options... Now I put it even beforehead of --quality tag and got unicode symbolls well! Thanks a lot, it's gonna save me a lot of time fixing tags in EasyTAG :)

But this thing must be either fixed or be clear from mppenc --longhelp output, imho.


All times are GMT. The time now is 01:57 pm.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 2
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.